آدرس فیزیوتراپیبلوار سعادت آباد، بالاتر از چهارراه مسجد، خیابان 30، پلاک 85
مشاوره رایگان021-88681746

گردن درد و کمر درد نوازندگان

با توجه به شکایت زیاد نوازندگان از گردن درد، کمر درد و سیاتیک، در مقاله امروز به بررسی این مشکل می پردازیم. پیش از این در مقالات جداگانه ای، علل بروز آسیب های مفصلی و عضلانی نوازندگان، مهمترین علل درد در شانه و آسیب های تاندونی، آسیب ها و دردهای مچ دست و آرنج ایشان را بررسی کرده ایم.

فیزیوتراپی نوازندگان

در فیزیوتراپی آرامش به عنوان نخستین مرکز تخصصی درمان آسیب ها و مشکلات مفصلی عضلانی نوازندگان، برآنیم که با افزایش سطح آگاهی هنرمندان از ضایعاتی که به دنبال تمرینات طولانی در مفاصل، تاندون ها، رباط ها و دیگر بافت های سازنده آن بروز میکند، پیشگیری کرده و گامی موثر در جهت ارتقای سطح سلامت نوازندگان برداریم.

همچنین در صورتی  که نوازنده ای از دردهای مفصلی رنج می برد و با وجود درد نمی تواند همچون همیشه به پیشرفت در راه هنری خویش ادامه دهد، با ارائه خدمات درمانی ویژه ی نوازندگان، به این مهم دست یابد. در صورتیکه به آسیب نوازندگی دچار شده اید می توانید مشکل خود را با مرکز فیزیوتراپی آرامش در سعادت آباد در میان بگذارید. 88681746 و یا در واتساپ به شماره 09354462653 مشاوره فیزیوتراپی دریافت کنید.

گردن درد نوازندگان

در حالت طبیعی قوسی که در ناحیه گردن وجود دارد به سمت جلوست. به این حالت لوردوز گردنی گفته میشود. این قوس در نوازندگان ویولن و ویولا، فلوت، چنگ، ساکسیفون، کیبورد و… تغییر کرده و به آن صدمه میزند. برای حفظ ساز، گرفتن آن در دست و در نهایت نواختن، نیاز به انقباض عضلات خاصی در بدن است. در فیلم فیزیوتراپی زیر که اجرای یکی از نوازندگان مراجعه کننده به مرکز فیزیوتراپی آرامش در سعادت آباد را ببینیم. در این فیلم فیزیوتراپی به بررسی وضعیت های مفصلی و عضلانی نوازنده ویولن پرداخته ایم که میتواند اطلاعات بیشتری را در اختیارتان بگذارد.

 

علت درد گردن در نوازنده ها

به عنوان نمونه در ساز ویولن در حین نواختن عضلاتی مانند عضله ذوزنقه ای، عضلات سینه ای و عضله استرنوکلایدوماستوئید باید سفت و منقبض شوند. تکرار در نواختن پس از سالها موجب بیش از اندازه سفت بودن و دفرمه شدن عضلات فوق شده و عضلات مقابل آنها مثل عضلات رومبوئید را تضعیف میکند. این ایمبالانس عضلانی موجب بهم ریختن نظم مهره ها شده و در نهایت منجر به فرسایش آنها میشود. در کلینیک فیزیوتراپی آرامش در سعادت آباد با ارزیابی و درمان آسیب های نوازندگی بسیار، ارزیابی دقیقی از علت آسیب نوازنده انجام میدهیم و راهکار درمانی تخصصی هر نوازنده را ارائه میکنیم.

کمردرد نوازندگان

ستون فقرات از 7 مهره گردنی، 12 مهره سینه ای، 5 مهره کمری، 5 مهره خاجی و 4 مهره دنبالچه تشکیل شده است. این مهره ها توسط ساختارهای جانبی بهم اتصال محکم دارند که شامل رباط های متعددی بنام رباط قدامی، رباط خلفی، رباط فلاووم، رباط اینتراسپاینوس، سوپرااسپینوس و اینترترنسورس هستند. از روی هم قرار گرفتن این مهره ها 4 قوس ایجاد میشود که عبارتند از لوردوز در ناحیه گردن و کمر، و کایفوز در ناحیه سینه ای و ساکرال. وظیفه این 4 قوس به حداقل رساندن فشارهای روزانه است.

هرگونه اختلال یا بهم ریختن این قوس ها موجب تشدید نیروهای وارده به تمام ساختارهای ستون فقرات میشود. نشستن های طولانی برای تمرین در تمامی سازها یک عامل بسیار مستعد کننده آسیب است. حفظ وضعیت های طولانی و گرفتن ساز که معمولا موجب تغییر در انحناهای ستون فقرات میشود، راستای طبیعی آن را بهم زده و بر روی وضعیت قرارگیری دیسک بین مهره ای نیز اثر منفی میگذارد.

علت کمر درد در نوزاندگان

بیشتر نوازندگان پیانو، سنتور، قانون و تنبک برای رساندن دست های خود به ساز، بدن را بیش از حد به جلو کشانده که این مسئله موجب بهم ریختن فرم ستون فقرات، کاهش یا افزایش قوس ها و در مواردی معکوس شدن یا ریورس شدن قوسهای ستون فقرات می شود. فشار بر روی رباط های پشتی و عضلات کوچک کمر، اسپاسم دردناک و درگیری اعصاب را بدنبال دارد. بنابراین اینکه شما نوازنده چه سازی هستید در روند درمان شما بسیار اثرگذار است. باید حرکات شما در طی تمرین های نوازندگی را بررسی کنیم. همچنین وضعیت هایی که برای تمرین اتخاذ میکنید را ارزیابی کنیم تا قدرت و ضعف عضلات، زوایای مفصلی و... نوازنده را مشخص کرده و با توجه به این یافته درمان تخصصی را آغاز کنیم.

درد گردن و کمر نوازنده ها

درد سیاتیک در نوازنده 

درد سیاتیک بوِیژه در نوازندگانی که باید برای تمرین مدت زیادی بنشینند بشدت رایج است. نشستن زیاد به تنهایی می تواند نیروی لازم برای تخریب ستون فقرات و لگن را وارد کند. نوازندگان پیانو، دف، تنبک و همچنین تار، عود، گیتار، سه تار، دو تار، تنبور که عادت به انداختن پاها بر روی هم دارند هم بشدت در معرض ابتلا به سیاتیک هستند. نشستن روی سطح بلندتر و یا نشستن بر روی لبه صندلی نیز از دلایل مساعد کننده ابتلا به سیاتیک است.

در مباحث بعدی با دیگر مشکلات رایج در بین نوازندگان آشنا خواهیم شد. در فیزیوتراپی آرامش، با بررسی دقیق این ضایعات، شناسایی عنصر درگیر و عوامل اصلی بروز ضایعه، پس از ارزیابی موشکافانه حرکات مفاصل مختلف نوازنده، از روش های تخصصی ویژه ای برای رفع عارضه بهره میگریم تا با کاهش درد و مشکلات ناشی از نواختن، طول عمر مفید هنری نوازنده را افزایش دهیم. 

در فیلم فیزیوتراپی زیر من فیزیوتراپیست صادق زراعتکار درباره درد گردن، کمر درد و درد سیاتیک نوازنده ها توضیحات بیشتری داده ام.